Roadtrip La Bohème

In de zomer van 2017 mocht ik bijdragen aan de serie ‘Roadtrip La Bohème’ van Gijs en Leonard Besseling.

Roadtrip la Bohème is een serie van filmmaker Gijs Besseling. Een reis langs plaatsen waar operacomponist Giacomo Puccini heeft gewoond en gecomponeerd. In negen afleveringen wordt verteld over het avontuurlijke leven van deze Maestro. De hoofdpersonen in de documentaire, cellist Leonard Besseling en journaliste Nina Schuttert, maken in een camper een rondreis langs plaatsen die leven en werk van Puccini markeren. Leonard is de kenner, de in Bologna woonachtige Nina de liefhebber, die ons in vloeiende tweetaligheid bijstaat.
We zien fragmenten uit zijn vier bekendste opera’s, die door de filmploeg opgenomen werden tijdens het Puccini Festival in Torre del Lago. Tenor Adriano Graziani zingt, begeleid door musici van Club Classique, aan het Meer van Massaciuccoli - vlakbij het lievelingshuis van de componist - enkele van zijn aria’s. Ook zijn we getuige van het laatste interview met de kleindochter en laatste nazaat in de stamboom van de familie, Simonetta Puccini, die enkele maanden na de filmopnames kwam te overlijden. Tenslotte leidt de zoektocht naar Lucca, Viareggio en uiteindelijk de eeuwige stad Rome.

Het maken van de serie Roadtrip la Bohème was voor de broers Besseling een droom die werkelijkheid werd. Gedreven door idealisme, stelde filmmaker Gijs een crew samen die pro deo aan het project deelnam, en kreeg hij het dankzij een succesvolle crowdfunding voor elkaar de reis naar Italië daadwerkelijk gestalte te geven.

Roadtrip la Bohème wordt gepresenteerd in samenwerking met Club Classique en 24Classics

Voor meer informatie en de afleveringen: https://www.roadtriplaboheme.com/

Tijdens de opnames van Roadtrip La Bohème; in het Italiaanse plaatsje Torre del Lago, waar Giacomo Puccini een groot deel van zijn leven heeft gewoond.

Tijdens de opnames van Roadtrip La Bohème; in het Italiaanse plaatsje Torre del Lago, waar Giacomo Puccini een groot deel van zijn leven heeft gewoond.