Hessel Moeselaar (1995) studeert altviool aan het Conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai en Marjolein Dispa. Hij zit in het eerste jaar van de master. Voordat hij naar het conservatorium ging, kreeg hij altvioolles van Guus Jeukendrup aan de Academie Muzikaal Talent in Utrecht.

Hessel won verschillende prijzen op concoursen. Hij volgde masterclasses bij o.a. Tabea Zimmermann, Nobuko Imai, Daniel Bard, Jürgen Kussmaul en Volker Jacobsen. Hij nam deel aan zomercursussen en festivals, zoals de Gustav Mahler Academy, de Zeister Muziekdagen, Uitmarkt Amsterdam, het Grachtenfestival en Aurora Chamber Music Festival.

Zijn interesse voor kamermuziek is groot en hij speelde in diverse combinaties, onder meer met Emmy Verhey, Rosanne Philippens en Lisa Jacobs. Sinds september 2018 maakt hij deel uit van een strijkkwartet dat verbonden is aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA). Dit kwartet volgt regelmatig masterclasses bij leden van het Danel kwartet.

Met de altviolisten Geerten Feller en Floris Faber vormt Hessel de groep 3Violas. Zij maken hun eigen arrangementen, composities en improvisaties, variërend van klassiek tot aan techno. Sinds mei 2019 is 3Violas Artist in Residence in het VondelCS in Amsterdam.

Als solist speelde Hessel met het Promenade Orkest, het Britten Jeugd Strijkorkest, en het Nederlands Jeugd Strijkorkest. Hij was zelf drie jaar lid van het Nederlands Jeugd Strijkorkest, waaronder één jaar als aanvoerder alten. Verder deed Hessel mee aan meerdere projecten van het Nederlands Jeugd Orkest. De laatste keer als co-aanvoerder.

Graag werkt Hessel ook samen met musici van andere richtingen. Zo musiceerde hij met jazz- en improvisatiedrummer Mees Siderius, en met de singer-songwriter Jeanne Rouwendaal.

De afgelopen jaren verleende hij zijn medewerking aan enkele theaterproducties:

-theatercolleges van neuropsycholoog Erik Scherder over Muziek en het Brein;

- Productie Kogelvis, een samenwerking tussen Toneelgroep Oostpool, Introdans en het Gelders Orkest.

Hessel is nauw verbonden met Stichting Kinderen Kanker Vrij (KiKa). Voor KiKa speelde hij op verschillende events, zoals de nationale acties 'Samen tegen Kinderkanker' (o.a. optredens met André Rieu en de band Racoon) en 'Run for KiKa'.

Sinds 2013 is Hessel in teamverband bezig met het concept Walking Concert. Dit is een dynamisch concert op een speciale locatie (leegstaande panden) waarbij gebouw, kunst en muziek worden gecombineerd. Het publiek wandelt langs miniconcertjes en kunstobjecten die verspreid door een gebouw te bewonderen zijn.

Als docent is Hessel verbonden aan de organisatie Hallo Muziek/Muziek Maakt School. Deze organisatie zorgt ervoor dat kinderen in het basisonderwijs in aanraking komen met muziek. Vanaf groep 5 tot en met groep 8 krijgen ze elke 16 weken les op een nieuw instrument.

Hessel speelt op een altviool, gebouwd door Max Möller in 1946, en op een strijkstok van Charles Espey, beide in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).